THEO and PHILO

Láska a čokoláda. Philo Chua žil několik let v Pittsburghu v USA a pracoval tam jako IT zaměstnanec. Vždy chtěl založit vlastní společnost. Během let v Americe pravidelně sledoval Food Network Channel a stal se závislým na vaření. Když se v Pittsburghu otevřel obchod, který nabízel speciální čokolády z celého světa, úplně se do čokolády zamiloval. Říkalo se tomu "Single Origin" (origin chocolate). Přestože byla evropská čokoláda v té době považována za nejlepší, Philo poznal, že pochází ze země, kde se kakao pěstovalo po generace, a viděl svůj potenciál. V té době se ale na Filipínách žádná čokoláda nevyráběla. V roce 2007 se Philo rozhodl vrátit do své vlasti a začít vyrábět čokoládu. V roce 2009 prodal své první tabulky typu bean-to-bar. Název jeho společnosti je odvozen od Theobroma cacao, kakaového stromu, zkráceně Theo. Philo je jeho křestní jméno, které pochází z řeckého slova philos, což znamená láska. Vyznání lásky! Theo & Philo znamená lásku k čokoládě! Philo je sociální podnikatel, jak se říká. Čas od času pomáhá s dobrovolnickými projekty, včetně stavby domů pro méně šťastné. I to je láska. Čokolády Theo & Philo jsou jedinečné a jsou vyráběny výhradně z vysoce kvalitních surovin z Filipín. Jeho čokolády již získaly několik mezinárodních ocenění.

 

Fotogalerie: THEO and PHILO