Auro
AURO
„Zlatá“ čokoláda z Filipín.
Název AURO se skládá z chemického symbolu pro zlato "Au" a filipínského slova pro zlato "oro" dohromady.
Filipíny byly první zemí v Asii, která před 300 lety zavedla pěstování kakaa. Vznikla tak bohatá kulturní tradice. Trh se zhroutil kvůli dovozu kakaa z Afriky. Kvalitní kakao ji nyní oživuje, a to i díky Auru.
Kulinářství vždy přitahovalo oba. Kelly Go (politologie) a Mark Ocampo (reklama) založili Auro v květnu 2015 poté, co se vyučili čokolatiéry na ZDS v Solingenu.
Kakao používané v Auro pochází přímo od farmářů.
Nejdůležitější je, že zemědělci používají metody ekologického zemědělství a staré odrůdy kakaa jsou zachovány.
Auro trvale podporuje farmáře např. informuje o hospodaření farem, mezinárodních standardech kvality, metodách ekologického zemědělství a správném posklizňovém zpracování. Samozřejmě platí více než spravedlivou cenu, která je dvojnásobkem až trojnásobkem tržní ceny.