Auro

AURO

Zlatá“ čokoláda z Filipín.

Název AURO se skládá z chemického symbolu pro zlato "Au" a filipínského slova pro zlato "oro" dohromady.

Filipíny byly první zemí v Asii, která před 300 lety zavedla pěstování kakaa. Vznikla tak bohatá kulturní tradice. Trh se zhroutil kvůli dovozu kakaa z Afriky. Kvalitní kakao ji nyní oživuje, a to i díky Auru.

Kulinářství vždy přitahovalo oba. Kelly Go (politologie) a Mark Ocampo (reklama) založili Auro v květnu 2015 poté, co se vyučili čokolatiéry na ZDS v Solingenu.

Kakao používané v Auro pochází přímo od farmářů.

 

Nejdůležitější je, že zemědělci používají metody ekologického zemědělství a staré odrůdy kakaa jsou zachovány.

 

Auro trvale podporuje farmáře např. informuje o hospodaření farem, mezinárodních standardech kvality, metodách ekologického zemědělství a správném posklizňovém zpracování. Samozřejmě platí více než spravedlivou cenu, která je dvojnásobkem až trojnásobkem tržní ceny.