KRAK

Krak Chocolade je vytvořena Markem Schimmelem v Ermelo, Nizozemsko. Přestože Krak Chocolade byla oficiálně uvedena na trh v roce 2013, Markova cesta k výrobě čokolády se vyvíjela mnoho let. Mark je talentovaný cukrář, který pracoval

v restauracích se třemi michelinskými hvězdičkami po celé Evropě, než založil vlastní cukrářskou a čokoládovou firmu. Čím více pracoval s čokoládou, tím více ji chtěl vytvořit sám, od bobů po tabulku.

Po počátečních experimentech s mikrodávkovou výrobou čokolády Mark upgradoval své zařízení a začal pracovat s těmi nejlepšími původy kakaa na světě. Mark vytváří směs tmavých a mléčných jednoduchých tabulek s použitím etického kakaa z malých farem a statků po celém světě. V současné době používá boby z Belize, Kolumbie, Kuby, Madagaskaru, Vietnamu, Filipín, Tanzanie, Mexika a Svatého Vincenta a Grenadin.

Krak Chocolade získává své kakaové boby prostřednictvím amsterdamské společnosti Daarnhouwer & Co., která zaručuje sledovatelnost, rozmanitý původ a vysoce kvalitní kakao s jemnou chutí, které je obvykle certifikováno jako organické. Mnohé z tabulek získaly ocenění na International Chocolate Awards a Academy of Chocolate Awards. 55 % mléčná čokoláda Sierra Nevada vyhrála cenu Golden Bean Award za nejlepší tabulku na Academy of Chocolate Awards 2021. Všechny tabulky Krak Chocolade jsou zabalené do recyklovatelného papíru, na každé jednotlivé tabulky jsou ručně vyraženy informace o kakau a čokoládě.

 

Fotogalerie: KRAK