Paccari

Jedna z nejlepších na světě. Organické čokolády s více než 450 oceněními. PACCARI vyrábí špičkovou mezinárodně uznávanou čokoládu. Nevšední inovace, vysoce kvalitní kakao Arriba Nacional z Ekvádoru a nejlepší organické ingredience. To  vše již přineslo PACCARI přes 450 mezinárodních ocenění!
Příběh PACCARI začal snem. Sen, který chce prostřednictvím čokolády pozitivně ovlivnit svět a změnit jeho historii. Společnost, původně nazývaná PACARI, byla založena v roce 2002 Santiago Peralta a Carla Barbotó s cílem přepsat historii čokolády v Ekvádoru. To, co začalo jako rodinný projekt, se rychle stalo společností, která by změnila kakaový průmysl nejen v jejich vlastní zemi, ale v celé Latinské Americe.
S ochrannou známkou a unikátním prodejním místem „Zpracováno v zemi původu“ založili unikátní čokoládovnu, která po pouhých šesti letech vyvážela své tyčinky do zahraničí. Jako první na světě výrobce několika čokolád certifikovaných Demeter, PACCARI od té doby zpochybňuje trh a mentalitu globalizovaného světa. Ke svému 20. výročí v roce 2022 se výrobce rozhodl oslavit vzniklou komunitu – od pěstitele kakaa, přes zaměstnance ve výrobě, v dodavatelském řetězci až po koncového zákazníka – a doslova to zařadit do názvu. Další C znamená Comunidad (Společenství), stejně jako Consciencia (Svědomí), Creatividad (Kreativita) a Confianza (Důvěra).
Nejlepší jemné kakao Arriba Nacional ve všech čokoládách.
Používáme pouze jemnou odrůdu kakaa Arriba Nacional z Ekvádoru. Za tímto účelem udržujeme úzká partnerství s více než 4 000 rodinnými podniky organizovanými v družstvech. Dodávají kakao z tradičních ekvádorských kakaových provincií Esmeraldas, Manabí a Los Ríos nebo ze svých polí na okraji Amazonie, které se v naší továrně v Quitu zpracovává na originální čokolády. Vysoké kvalitě tohoto jemného kakaa vděčíme za mnoho našich ocenění a cen.
Spravedlivé pro nás není dost spravedlivé. V PACCARI jsme hrdí na dlouhodobé vztahy s pěstiteli kakaa na stejné úrovni a spoléháme na přímý obchod. Také udržujeme úzké vztahy s drobnými zemědělci a zemědělskými družstvy.
Jsme součástí WFTO, mezinárodní zastřešující organizace organizací spravedlivého obchodu. Cílem je zlepšit životní podmínky znevýhodněných výrobců a producentů.
Certifikované společnosti B Corp vyvažují zisk a pozitivní dopad. Snaží se proto být nejlepšími společnostmi pro svět, nejen nejlepšími na světě.
Pro nás jsou výrobci na prvním místě. Náš model se vyznačuje vděčnou prací se všemi zapojenými do výrobního procesu. Principy PACCARI zahrnují sociální odpovědnost, udržitelnost a přímý obchod s malými farmáři a také neustálé inovace. Zajištění stabilních a spravedlivých cen kakaa je jednou z prvních udržitelných praktik PACCARI, ve kterých je uznávána zvláštní kvalita a rodinné a tradiční pěstování je podporováno z generace na generaci.
 
Certifikace:
Demeter - Pečlivě využíváme přírodní zdroje a vyrábíme vědomě a udržitelně. Naše čokolády Demeter obsahují výhradně biodynamické suroviny.
BIO - Naše prémiové čokolády jsou vyráběny v zemi původu, Ekvádoru, za použití čistě organických surovin - bez výjimek.
Vegan - Vegani se nemusí obejít bez dobré čokolády: Naše čokoláda PACCARI neobsahuje žádné složky živočišného původu.
NON GMO - Naše jemná čokoláda neobsahuje geneticky modifikované organismy (GMO) a vyrábí se také bez jejich pomoci. Pro radost bez starostí!
 
 

Fotogalerie: Paccari