LUISA ABRAM
Divoká čokoláda z amazonského deštného pralesa.
Rodina Abramových sídlí v Sao Paulu v Brazílii. Tam vytvářejí řadu velmi speciálních čokolád z divokého kakaa, sklizeného v amazonském deštném pralese. Kakao nakupují přímo od říčních družstev a od rodin žijících v lese. Každé místo, každý terroir má odlišný chuťový profil, který se odráží v tabulce čokolády. Kakaovníky rostou divoce v lese – ne na plantážích. Starají se o ně lidé v okolí. Lidé v Amazonii takto žili tisíce let, sklízeli pro vlastní potřebu a přitom se dobře starali o les. Každý rok může být sklizeň kakaa jiná, některé odrůdy jsou extrémně vzácné. Také chuťové profily se v průběhu let mění a rodina Abramů se snaží tyto specifické příchutě vnést do své výjimečně kvalitní čokolády.