Raaka
RAAKA – Brooklyn - New York
Společnost Raaka se věnuje výrobě neobvykle lahodné čokolády, která zachycuje zářivější, výraznější a ovocnější stránku kakaa. Proto každou tabulku vyrábí od základu,
z nepražených kakaových bobů pocházejících od důvěryhodných a uznávaných pěstitelů. Jedinečná chuť nepražené čokolády Raaka je zčásti výsledkem výroby na místě a zčásti v procesu výroby. Každá tabulka je vyrobena na oslavu jedinečného charakteru každého kakaového původu.
Raaka Chocolate je jednou z nejznámějších a nejúspěšnějších společností na trhu s řemeslnou čokoládou typu „beans-to-bar“ a působí po celém světě od USA po Japonsko.
Společnost Raaka Chocolate se sídlem v New Yorku založili v roce 2010 Ryan Cheney a Nate Hodge v bytě v Bushwicku v Brooklynu. Jako typický příběh startupu se podnikání exponenciálně rozrostlo poté, co spotřebitelé rozpoznali vysokou kvalitu jejich výtvorů.
Společnost vyrábí nepraženou čokoládu, což znamená, že vynechává proces pražení, standardní krok v procesu výroby čokolády, aby si zachovala výraznou, jasnou a ovocnější chuť kakaových bobů.
Raaka ve finštině znamená „syrový“. Raaka Chocolate používá kvalitní kakao z Dominikánské republiky, Tanzanie a Peru. Tým Raaka Chocolate, považovaný za inovátory v odvětví řemeslné čokolády, neustále experimentuje s nečekanými chutěmi a odvážnými kombinacemi, aby na trh přinesl nové emoce. Každá tabulkaka je 100% veganská.
Čokoholici oceňují mnoho čokoládových tyčinek Raaka: od nejstarší 71% růžové a mořské soli až po nejnovější 66% křupavé zelené čaje – jemné kakao z celého světa je spárováno s vybranými příchutěmi pro dokonale vyvážené kombinace.
Díky měsíčnímu předplatnému s názvem First Nibs mohou vášniví fanoušci značky ochutnat limitované várky lahodných tyčinek Raaka, jako jsou Waffle Scone, Fig Tahini, Schwarzwaldský koláč a Dýňový müsli s máslem.
Veškerá čokoláda Raaka je nepražená, bio, vyráběná od zrna k tyčince, v malých šaržích, certifikovaná jako BEZ GMO, bez lepku, sóji a mléčných výrobků, veganská a s „transparentním obchodem“.