Georgia Ramon

Georgia Ramon

 

Revoluční, experimentální a inovativní.

 

Georgia Ramon se vyrábí v Německu od roku 2015. Název značky je slovní hříčkou křestních jmen zakladatelů Georg Bernardini a Ramona Gustmann.

 

Georg Bernardini je německý znalec čokolády. V roce 2012 vyšla kniha „Der Schokoladentester“ a v roce 2014 navazující dílo „Schokolade – Das Standardwerk“, v němčině a angličtině. V něm popisuje a hodnotí stovky značek čokolády. Poté byl znovu v pokušení vyrobit si vlastní čokoládu!

 

Na konci roku 2020 převzal podnik čokoládový a potravinářský technolog Phillip Butzmann. Dříve působil v Georgii Ramon a ukázal se jako ideální náhrada. Georg Bernardini zůstává ve spojení se společností jako kreativní konzultant.

 

Georgia Ramon je známá tím, že se kromě krásných čokolád vzácného původu nevyhýbá ani experimentům. Legendární je čokoláda s kapustou a hořčicí, kobylím mlékem nebo neodolatelná malina a růže.

 

Fotogalerie: Georgia Ramon