Chocolat Madagascar

Chocolat Madagaskar od Chocolat Robert
 
Značka Chocolat Robert existuje od roku 1940. Na Madagaskaru, ale ne mimo něj. Rodina Ramanandraibe vlastnila kakaovou plantáž od roku 1920 a v roce 1970 převzala Chocolaterie Robert. Ale to zůstalo značkou Madagaskaru. Chtěli vyvážet. V roce 2013 přišel na scénu Neil Kelsall, který předtím dělal projekty na Madagaskaru. Tak se zrodila značka Chocolat Madagascar.

Chocolat Madagaskar od Chocolat Robert.

Značka Chocolat Robert existuje od roku 1940. Na Madagaskaru, ale ne mimo něj. Rodina Ramanandraibe vlastnila kakaovou plantáž od roku 1920 a v roce 1970 převzala Chocolaterie Robert.  V roce 2013 přišel na scénu Neil Kelsall, který předtím dělal projekty na Madagaskaru. Tak se zrodila značka Chocolat Madagascar. A pokud chtěli být úspěšní mimo Madagaskar, museli vyrobit absolutně nejlepší čokoládu, řekl Neil. A tak bylo rozhodnuto: Nejlepší čokoláda v každém ohledu; od zemědělce ke spotřebiteli. Chocolat Madagaskar a Chocolat Robert se liší kvalitou a cenou. Chocolat Madagaskar získal během své krátké existence mnoho mezinárodních ocenění.Čokoláda se vyrábí na Madagaskaru a balí se v továrně Chocolaterie Robert. Rodina Ramanandraibe má proto také podíl v Chocolat Madagascar. (Někteří členové rodiny žijí v Paříži a mají tam obchod s čokoládou značek Chocolat Robert a Chocolat Madagascar). Ostrov Madagaskar je větší než Francie a Belgie dohromady a 2,5 krát větší než Velká Británie. Produkuje 0,1% světového kakaa, ale velmi aromatické a chutné kakao. Kakao bylo představeno kolem roku 1822, původně z Holandské východní Indie (tehdy). Nejprve byl vysazen v deštných pralesích na severovýchodním pobřeží ostrova, poblíž Ivoloiny a Vohibinany. Tato část ostrova je zranitelnější vůči cyklónům. Proto se kolem roku 1900 hlavní kultivace přesunula na západ do deštných pralesů v údolí Sambirano.V roce 2012 pracovníci Chocolaterie Robert znovu zasadili na východním pobřeží 100 000 kakaovníků ve Vohibinany, s první sklizní v roce 2016. A v roce 2015 firma koupila 1 726 hektarů plantáže MAVA, která se táhne přes horní a dolní údolí Sambirano na Madagaskaru. Zahrnuje osm farem nabízejících různé terroir kakao – Ankidony, Ambalahonko, Ambohimena Nord, Ambohimena Sud, Antsamala, Maliolo, Ambodivato a Ottange.