Baure
Když Marcela Baldivieso a David Vacaflores v roce 2000 navštívili bolivijskou stranu amazonského deštného pralesa, z dovolené, která měla být odpočinkovou, se stal zážitek, který jim změnil život. Marcelu a Davida uchvátilo přírodní bohatství deštného pralesa, a zejména hojnost divokého kakaa. V roce 2001 založili Chocolate Baure – zpočátku vyráběli rustikální a tradiční čokoládu pomocí domácích strojů, než v roce 2009 přešli na sofistikovanější provoz „bean-to-bar“. Dnes vyrábějí pravděpodobně tu nejlepší čokoládu v Bolívii.
Všechny tabulky Chocolate Baure jsou vyrobeny ze 100% divoce rostoucího kakaa z oblasti Beniano ve východní Bolívii. Jedná se o jednu z nejvzácnějších čokolád jednoho původu na světě.
Společnost podporuje až 1000 rodin domorodých obyvatel Amazonie a posiluje socioekonomický rozvoj v regionu.
Sklizeň divokého kakaa zvyšuje hodnotu přirozeného prostředí deštného pralesa a chrání biodiverzitu. Sběr divokého kakaa je více v souladu s životním prostředím než tradiční zemědělství.
Chocolate Baure vytváří mnoho pracovních míst a pořádá workshopy, najímá mezinárodní odborníky, kteří školí místní obyvatele v technikách zpracování kakaa.
Všechny tabulky Chocolate Baure jsou 100% certifikované jako bio, veganské a bezlepkové.
Čokoláda má výjimečný a jedinečný chuťový profil z divokého kakaa Beniano, které bylo testováno na 98 % čistotu (téměř zcela unikátní genetika - pouze 2 % křížení s jakoukoli jinou odrůdou kakaa).