Rubínová "RUBY" čokoláda.

04.06.2019 12:07

RUBY COCOA BEAN JE ROZMAR PŘÍRODY..... JEDINEČNÝ A VZÁCNÝ!

Nemůžete je ještě pěstovat, nachází se pouze na plantážích v tropech.

Specialisté hledají a sbírají boby „Ruby cocoa“, které se také projevuje externě

v růžovém až načervenalém oranžovém tónu. Nezkušené oko je nerozeznává od ostatních plodů. Pracovníci plantáží proto vyvinuli speciální techniku pro detekci bobů „Ruby Cocoa“ a poté je zpracovali. Tato technika zůstává pro nás všechny záhadou.

NÁHODNÝ OBJEV RUBY

Švýcarský výrobce čokolády Barry Callebaut zkoumá výrobu čokolád z těchto vzácných bobů více než deset let.

Mikrobiologové z Brémské univerzity Jacobs objevili vlastnosti kakaových bobů v Ruby, zatímco chtěli zkoumat jménem Barryho Callebauta vlastně ingredience kakaových bobů - pravděpodobně neměli ani zdání, že jsou první na světě! Kakaové boby Ruby v poslední době přinášejí na trh s čokoládou čtvrtou růžovou variantu vedle tmavé, bílé a mléčné čokolády.

V poslední době došlo k inovaci s bílou čokoládou před 80 lety.

Čas dozrál na něco nového. Boby „Ruby“ se zbarví do růžova poté, co byly praženy a fermentovány speciálními postupy zpracování.

Zvláštní rys: kromě jemné růžové barvy, rubínová čokoláda také zaujme svou intenzivní ovocnou, bobulovou příchutí. Během zpracování se přidává jen trochu kyseliny citrónové, aby se stabilizovaly vlastnosti rubínové čokolády. Ne každá kombinace se známými a oblíbenými sladkostmi, jako je marcipán nebo tuhé a tekuté náplně, je možná.

Ruby Chocolate se nikdy nestane hlavním proudem, ale má kultovní potenciál.

A právě zde přichází Viba s Heilemann "Ruby" v kombinaci s nugátem a dalšími druhy čokolády,

které inspirují spotřebitele k oživení trhu s cukrovinkami.