Blanxart

07.04.2014 21:19
Historie Bombons Blanxart začíná v dubnu 1954 v okolí Les Corts Barcelona. V pronajaté dílně v přízemí vyráběl mistr čokolatér ty nejlepší čokolády a čokoládové dorty, ve městě. Rozhodl se opustit svou prestižní práci a otevřít si vlastní obchod se čtyřmi partnery. Po několika letech se jim daří vytvořit jednu z nejprestižnějších řemeslných čokoládoven. Jejich velké inovační nápady, umožňují rozvoj Blanxart Bombons - čokoládu a sladkosti vyvážet do světa a rychle získat obrovskou prestiž díky vysoké kvalitě a propracovanému designu svých výrobků.
Blanxart kvalita čokolády pochází z vysokého standardu surovin a přísné kontroly kvality surovin od začátku do konce výrobního procesu -   od pražení nejlepších kakaových bobů z Ghany, Konga, Ekvádoru a Dominikánské republiky ke konečnému balení a distribuci.
 
Congo - Monts de la Lune, Mutwanga, North Kivu. Mezi východoafrickou savanou a deštnými pralesy Konga, přímo na rovníku leží legendární, sněhempokryté „Měsíční hory“. Na nižších svazích se nachází unikátní oblast, kde roste výjimečné kakao s velmi zřetelným ovocným aroma

Filipinas - Kakaové boby se na Filipínách pěstují od 17. Století, kdy španělský námořník Pedro Bravo de Lagunas založil kakaovou plantáž v San Jose, Batangas. Od té doby se pěstování rozšířilo do různých částí země. Družstvo San Isidoro je aktivním přispěvatelem k úspěchu a růstu kvality života svých členů.

Brasil - Čokoláda z kakaových bobů odrůdy Trinitario původem z amazonského pralesa. Plantáž se nachází na Transamazonské cestě mezi Belémem a Itaitubou v brazilském státě Pará. Kakaové boby pěstované v této oblasti jsou mimořádně kvalitní a umožňují zpracování čokolády, která udržuje přirozenou specifickou chuť.

Dominicana - Čokoláda z vysoce kvalitních kakaových bobů typu Hispaniola a Sanchez odrůd Criollo a Trinitario z dominikánské oblasti Medina v provincii San Cristobal. Produkt ekologického zemědělství* a „Fair Trade“ z družstva sdružujícího více než 1300 rodin.