Grenada Chocolate
Grenada Chocolate Company
Na výrobu tabulky čokolády je potřeba celá vesnice.
Společnost Grenada Chocolate Company byla založena v roce 1999 Mottem Greenem (rozeným Davidem Friedmanem), Dougem Brownem a Edmondem Brownem, kteří měli myšlenku vytvořit družstvo organických pěstitelů kakaa a výrobců čokolády, kteří by farmářům poskytli spravedlivou mzdu za jejich tvrdou práci. Družstvo má nyní více než 200 hektarů organických kakaových plantáží. Farmáři jsou členy družstva, které jim platí o 65 % více, než je aktuální tarif. Družstvo se také zabývá obhospodařováním půdy, pěstováním, pěstováním a sklizní kakaa.
V roce svého založení byla vyrobena první takzvaná „tree-to-bar“ („od stromu po tabulku“) čokoláda, se vší přidanou hodnotou ve prospěch místní ekonomiky ve vesnici Hermitage, St. Patricks.
Mott Green řekl: "Vyrobit jednu tabulku naší čokolády vyžaduje celou vesnici."
A tak se na Grenadě vyráběla kvalitní bio jemná čokoláda. Používají aromatické kakaové boby Trinitario, které rostou přímo u jejich dveří. Továrna se nachází v bujných kakaovníkových porostech v nedotčeném deštném pralese Grenady.
Výroba probíhá v malých dávkách přímo tam, kde kakao roste. Družstvo tedy provádí vlastní fermentaci, což je velkým přínosem pro extrakci nejjemnějšího a nejkomplexnějšího fenolického profilu z bobů. Dalším důležitým faktorem je, že v čokoládě jsou použity čerstvé boby a ne ty, které objely půlku světa a mohou být staré měsíce nebo dokonce roky. GCC také lisuje samotné kakaové máslo pomocí strojů vyvinutých Mottem a Dougem. To dává čokoládě obzvláště bohatou chuť.
Čokoládovna funguje výhradně na solární energii a tabulky jsou baleny do recyklovaného papíru. Inkoust potisku je na rostlinné bázi.
Dodatek: Doug Browne zemřel na rakovinu v listopadu 2008, Mott Green zemřel při nehodě v červnu 2013. Edmond Brown je jediným přeživším zakladatelem.